0 Läs mer >>
Hej! 
 
Har varit så inspirerad till att baka hela dagen. Tyvärr kom jag inte igång förrän sent ikväll och upptäckte då att jag knappt hade en liter med mjöl, men det löste sig. Köpte torrjäst innan idag så bakade en mindre sats med sockerbullar och ett bröd på lite olika mjöl- och fibersorter (kommer ett inlägg om brödet sen).
 
Eftersom att min deg såg så liten och söt ut, så fick jag en liten idé. Pågen lanserade nyligen små vaniljbullar som numer står jämte våra älskade köpegifflar i butiken, därför kom jag på en liten tanke att göra riktiga mini-vaniljsockerbullar! Dom blev riktigt söta, och perfekt stora för att man inte ska känna sig tung i magen efteråt! 
 
 
 
 
Ingredienser
 
degen:
6 dl mjöl
2 dl mjölk
80 gram smör
1/2 dl ekologiskt socker
lite kardemumma
1/2 paket torrjäst.
lite salt
 
fyllningen/garnering
Icas pulvervaniljkräm - obs! tänk på att denna ska blandas med mjölk.
2dl ekologiskt socker
50 gram smält smör
 
Ugnen på 225 grader! 
 
Blanda ihop alla torra ingredienser, tillsätt sedan ljummen mjölk och smält smör. Knåda ihop och lägg över en bakduk i ca 30 minuter. Forma små runda bollar av degen (mina blev nog i små som ett vanligt värmeljus).
Låt sedan bollarna jäsa under bakduk i ytterligare 15 minuter. Platta sedan ut bollarna så dom blir rätt tunna. Lägg i en klick av vaniljkrämen (som du blandat och låtit stå i kylen i ca 20 minuter innan användning) Knyt ihop och låt jäsa igen i ca 30 minuter. Tar ca 10 minuter i ugnen, doppa sedan bullarna i smör och rulla i socker!  
 
 
OBS! Ett tips är att ta ut bullarna precis när dom fått lite lite färg, annars blir dom lätt hårda på det yttre skalet. Bilden nedan visar färdiggräddade bullar, när dom ser ut såhär blir dom som bäst! 
 
Hoppas ni gillar dom! 
 
 
 

Mini sockerbullar!