Kyckling med lök och rotfrukter

 
Idag blev det en färdigmarinerad kyckling med äpple och rökig smak till middag. Klyftade lite gul lök och slängde in den i ugnen på låg värme i nästan 2 timmar. Blev väldigt gott med palsternacka och morötter som hade svettats lite inne i ugnen längst ner i 10 minuter. Hällde över en kopp med vatten på kycklingen och använde sedan spadet till att göra en god gräddig sås med kycklingfond, salt och vitpeppar. Det blev en speciell smak på såsen med tomat- och äppelsmaken från kycklingmarinaden, mums! 
 
Imorgon får det nog bli en härlig asiatisk-inspirerad soppa eller gryta på kycklingresterna med lite ingefära och curry. Får se vad som kommer upp i tankarna. Älskar nämligen att vända och vrida på recept. 
 
Efter en dag i svampskogen, syltning, matlagning samt bakning av både havreflarn och LCHF chokladtryffel så får man nog ta och krypa ner. 
 
God natt! 
 

Kommentera här: